latinica  ћирилица
28/10/2024 |  09:08 ⇒ 11:03 | Autor: SRNA

Prisustvo delegacije Srpske Samitu BRIKS-a odličan temelj za nove šanse privredi

Republika Srpska treba da se izbori za ulazak na veliko tržište kao što je BRIKS, a samit ove grupacije na kojem je bila i delegacija Srpske sa predsjednikom Republike Miloradom Dodikom na čelu, je odličan temelj za buduću saradnju i ostvarivanje novih šansi za privredu Srpske, rečeno je Srni u Privrednoj komori Republike Srpske.
Privredna komora Republike Srpske  (foto:komorars.ba) -
Privredna komora Republike Srpske (foto:komorars.ba)

- Zato je prisustvo delegacije Republike Srpske na Samitu BRIKS-a bilo od izuzetnog značaja, jer potencijalni kontakti koji su ostvareni pomoći će privrednicima da se hrabrije okrenu ovom tržištu koje je specifično i sa posebnim oblikom poslovanja - istakli su u Privrednoj komori.

Tržište koje pokrivaju zemlje BRIKS-a je, kako ističu, ciljno tržište svih zemalja u kojem vide šansu u narednom periodu.

"Ekonomska kriza globalno je uticala na sva tržišta, ali je za Republiku Srpsku tržište EU i dalje primarno, jer je EU najveći spoljnotrgovinski partner Srpskoj", navode iz Komore.

Samit BRIKS-a održan je u ruskom gradu Kazanj od 24. do 26. oktobra, a u mnogim komentarima, od Istoka do Zapada, ovaj događaj je ocijenjen istorijskim za buduće odnose u svijetu.