latinica  ћирилица
28/10/2024 |  11:31 ⇒ 13:48 | Autor: RTRS

Šipovo: Karan i Kovač položili kamen temeljac za izgradnju nove Policijske stanice (FOTO)

U Šipovu je položen kamen temeljac za izgradnju novoga objekta Policijske stanice. Objekat vrijedan milion i 50 hiljada maraka trebalo bi da bude završen do kraja naredne godine.
Kamen temeljac za PS Šipovo - Foto: RTRS
Kamen temeljac za PS ŠipovoFoto: RTRS

Objekat Policijske stanice u Šipovu gradi se na mjestu nekadašnjeg objekta, koji je srušen. Objekat star 60 godina, bio je trošan i neuslovan za rad. Novi će se prostirati na 745 metara kvadratnih.

- Siguran sam da građani Šipova osjećaju da mirno žive u jednom potpuno bezbjednom gradu. Što je jako važno za dinamiku razvoja opštine Šipova. Pogotovo sa njenih turističkih potencijala. I to stalno govrimo. Nema turizma bez bezbjednosti - rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan.

Izgradnja nove Policijske stanice trenutno je najznačajniji infrastrukturni projekat u Šipovu.

- Stvaramo uslove za funkcionisanje lokalne zajednice. Lokalnih policiskih službenika. Gdje je policija u svakom slučaju oslonac na funkcionisdanje. Јedan stub funkcionisanja svakog lokalne zajednice - rekao je načelnik opštine Šipovo Milan Kovač.

Kamen temeljac za PS Šipovo (Foto: RTRS)

Postavljanjem nadzornih kamera, u Šipovu će naredne godine biti realizovan i projekat "Bezbjedan grad".

- Pokazao se kao sjajan projekat sa aspekta prevencije i otkrivanja krivčinih djela i saobraćajnih prekršaja i krivičnih djela u saobraćaju - naveo je Karan.

Ministar Siniša Karan i direktor policije Siniša Kostrešević, obišli su i radove na dogradnji sprata na objektu Policijske uprave u Mrkonjić Gradu.