latinica  ћирилица
28/10/2024 |  11:48 | Autor: SRNA

Vulić: Forto je "korisni američki alat"

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je za da je Edin Forto "korisni američki alat".
Sanja Vulić - Foto: RTRS
Sanja VulićFoto: RTRS

- Njegova najava sankcija SAD protiv onih koji, kako kaže, ruše ustavni poredak BiH po ko zna koji put potvrđuje da muslimansko Sarajevo otvoreno priželjkuje političku eliminaciju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, jer su on i SNSD-a najveća smetnja u realizaciji njihovog sna o unitarnoj BiH i ukidanju Republike Srpske - istakla je Vulićeva.

Ona je navela da i ova izjava pokazuje da Forto sa oduševljenjem prihvata ulogu "kanala komunikacije" i prenosi javnosti da je "negdje bio i nešto čuo".

- Samim tim je potvrdio i da njegovi šefovi nisu oni koji su ga birali, niti građani BiH, već upravo oni tamo gdje je on bio i koji podržavaju "trojku" da se ni slučajno ne pokuša postići neki dogovor domaćih aktera, već da situacija eskalirala što više, jer to i odgovara tim tamo njegovim nalogodavcima - naglasila je Vulićeva.

Ona je rekla za Srnu da Forto, prije svega, treba da pojasni gdje je bio i s kim se on sastaje po svijetu i najavila da će to biti predmet izvještaja sa putovanja koje će zatražiti posebnim poslaničkim pitanjem.