latinica  ћирилица
28/10/2024 |  15:53 ⇒ 19:53 | Autor: RTRS

Andan: U Bosanskoj Krupi nije slučajno ubijen policajac srpske nacionalnosti (VIDEO)

U terorističkom napadu u Bosanskoj Krupi nije sasvim slučajno ubijen policajac srpske nacionalnosti, izjavio je bivši direktor Policije Republike Srpske Dragomir Andan.
Dragomir Andan - Foto: RTRS
Dragomir AndanFoto: RTRS

- Ovo je vrlo indikativno. Da je dijete od 14, 15 godina moglo da usmrti policajca u policijskoj stanici. Sam podatak da je uposlenik policijske stanice umiješan u sve to, daje nama svima za pravo, koji se bavimo ovim poslom da sumnjamo na uzročno posljedičnu vezu - navodi on.

Dodaje, da od kako je ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez, na čelu ovog ministarstva, Republika Srpska je u problemu.

- Mi smo u problemu, zbog njegovih fikcija, da se našem prostoru izvode neke akcije i obuke - navodi on.

Ističe, da jeste tako, do sada bi neko već reagovao na to, a i svi svjetski mediji bi "potrčali" da izvještavaju o tome, da bi se Srpska mogla okarakterisati kao teroristička zemlja, te da bi se dobio segment ka unitarizaciji BiH.

- Ovo su sramno postupci čelnih ljudi u institucijama BiH, koje ne doprinose zajedništvu u Bosni i Hercegovini - navodi on.

Podsjećamo, službenik Policijske stanice Bosanska Krupa Hajrudin Šabić (48) jedan je od šest osoba koje je SIPA uhapsila zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa terorističkim napadom na tu policijsku stanicu.