latinica  ћирилица
28/10/2024 |  21:29 | Autor: RTRS

Sastanak sa Putinom pokazao koliko velika sila poput Rusije daje na značaju maloj Srpskoj (VIDEO)

Sastanak sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Kazanju pokazao je koliko ta velika sila daje na značaju maloj Republici Srpskoj, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u emisiji Drugi ugao.
Dodik i Putin (Foto: Ekaterina Chesnokova/summit.brics-russia2024.ru) -
Dodik i Putin (Foto: Ekaterina Chesnokova/summit.brics-russia2024.ru)

- Ono što je rečeno u javnom dijelu sastanka i oslikava ono o čemu smo pričali. Veliko prijateljstvo, uvažavanje, podrška - rekao je predsjednik Srpske.

O BiH, kaže predsjednik Dodik, nisu razgovarali, već isključivo o međusobnim odnosima.

- A onda kada su nestale kamere pričali smo o odnosima o kojima ni sada ne mogu da pričam jer je to realno. Niti sam ja imao u vidu da pričam o tome šta je u BiH: koliko /ministar inostranih poslova Elmedin/ Konakovića laže i petlja, šta /predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis/ Bećirović govori. Zašto hoće da udevu sankcije - ne. Јedini odnos koji je bio i rekao sam: predsjedniče; računajte da Srpska neće dati saglasnost za uvođenje sankcija niti vize za ruske građane - rekao je Dodik.

Ističe da je to jedino što se moglo odnositi na BiH.

- Sve drugo je bilo kako stojimo sa ranijim dogovorima oko ekonomskih projekata. Znamo da je sada otežano da oni budu realizovani ali su svjesni da će doći vrijeme da ponovo rehabilitujemo, i ja sam potpuno uvjeren na daleko većem nivou, po obimu našu ekonomsku saradnju- rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao je da je Putinu prenio i priče iz Federacije, kojima se pridružila i američka ambasada o navodnim kampovima, kako Rusi obučavaju pojedince za nerede u Moldaviji. Da bi se tim pričama stalo u kraj, zato je odmah po povratku iz Kazanja i održan sastanak u Istočnom Sarajevu.