latinica  ћирилица
28/10/2024 |  21:40 ⇒ 21:59 | Autor: RTRS

Dodik: Priča o kampovima pokušaj destabilizacije Srpske (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je sastanak u Sarajevu bio od važnosti, da bi se javnosti pokazalo da u Srpskoj ne postoje nikakvi kampovi.
Drugi ugao - Foto: RTRS
Drugi ugaoFoto: RTRS

- U Republici Srpskoj nema kampova. To je zlurada igra prema nama. Pokušaj destabilizacije, prekrajanje stvaranja ambijenta za priču o imovini, jer žele da nam otmu imovinu. Ali evo, jedini im je problem kako skloniti Dodika - istakao je predsjednik Republike Srpske u emisiji "Drugi ugao".

Kako on navodi, svi koji govore u Sarajevu, ističu isto - Dodik je problem.

Predsjednik Republike Srpske izjavio je da u Srpskoj nema organizovanih terorističkih ćelija što je rezultat dugogodišnjih aktivnosti Srpske, ali i upozorio da potencijalne bezbjednosne prijetnje dolaze iz Federacije BiH od radikalnih krugova motivisanih islamom.

- Uspjeli smo da napravimo Republiku Srpsku pojmom stabilnosti i sigurnosti za ljude. Nama ne prijeti ništa iz Republike Srpske nego nam prijeti ovo što dolazi, radikalno motivisano islamom, iz FBiH - rekao je Dodik.

- Nikada nisam bio protiv razgovora, ali i ono što je riješeno, riješeno je saglasnošću Srpske. Matrica laži svih njih, jeste da BiH želi u Evropu, a Srpska navodno, ne. Želimo i mi u Evropu, ali u skladu sa našim Ustavom. Svjesni smo da se reforma mora napraviti, ali ne želimo da ispunjavamo želje Muslimanima u Sarajevu, da kroz te reforme jednog dana osvane prazna ljuštura od Republike Srpske, e to neće doživjeti - istakao je Dodik za RTRS, komentarišući ocjenu ambasade SAD u BiH da su zabrinjavajući izvještaji iz Moldavije o postojanju kampova u Srpskoj u kojima Rusi obučavaju mlade za izazivanje nereda.

Predsjednik Republike Srpske rekao je da iza laži o kampovi za obuku na teritoriji Srpske stoji američka Ambasada u BiH, ističući da ne postoji nijedna organizacija na svijetu koja bi mogla da potvrdi postojanje takvih kampova.

On je naveo da je Ambasada SAD u BiH povukla svoje saopštenje o kampovima u Republici Srpskoj, ali da su tragovi te laži ostali.

- Nijedna organizacija nema podatke o tome. Nijedna evropska obavještajna služba nema o tome podatke, samo ima u bolesnoj glavi onog Marfija da to postoji - rekao je Dodik.