latinica  ћирилица
Nauči se, čovječe
TV kviz za cijelu porodicu
Nauči se, čovječe
15:45
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
O EMISIЈI
Nauči se, čovječe

Kviz znanja i zabave!


Od 12.
marta na RTRS druga sezona kviza
subotom
i nedjeljom, od
15.45

TV kviz “Nauči se, čovječe” jedan je od najvećih projekata RTRS. Sniman je u koprodukciji sa ETM produkcijom i u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture i Republičkim pedagoškim zavodom , uz podršku predsjednice i Vlade Republike Srpske. Autori projekta su poznati glumački par Nenad Okanović - Oki i Bojan Ivković – Boki, a umjesto Bojana Ivkovića ove godine sa Nenadom Okanovićem kviz vodi Marko Nedeljković.

Vrlo zanimljiv koncept kviza “Nauči se čovječe” zahtijeva od učesnika zavidan nivo znanja, ali i brojnih vještina. Iako izgledom ova pažljivo osmišljena igra podsjeća na dobro poznatu “Ne ljuti se čovječe”, suštinski se veoma razlikuju.

Trideset dvije škole iz različitih opština Republike Srpske, pokazali su svoje znanje iz srpskog jezika, geografije, istorije i opšte kulture na snimanju u RTV domu RTRS, u februaru ove godine. Svaki tim imao je osmoro učenika tako da je kroz kviz prošlo ukupno

256 učenika od 6. do 9. razreda osnovne škole.

Svaki tim sastojao se od 4 igrača koji su odgovarali na pitanja (kapiten – 9. razred i 3 igrača iz osmog, sedmog i šestog razreda), 2 igrača koji su bili plesni par i 2 igrača koji su bili sportski par.

Sportski bonus tj. takmičenje u sportu novina je u kvizu u odnosu na prvu sezonu.

MLADI HEROЈI – takođe je nova rubrika u kojoj će gledaoci imati priliku da upoznaju talentovanu djecu širom Republike Srpske, u svakoj emisiji predstavljen je jedan mladi heroj.

U ovoj sezoni kviza imamo 15 epizoda, od toga 8 kvalifikacionih, 4 četvrtfinalne, 2 polufinalne i 1 finalnu.

Druga sezona kviza “Nauči se, čovječe” emituje se od subote, 12. marta svaki vikend, u 15.45 .

 

 

 

 

Redakcija: Dječji i omladinski program

23/12/2019 | 15:17
Finale kviza emitujemo 30.decembra od 20.10 č.