X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Nauči se, čovječe
Kviz za djecu
Nauči se, čovječe
--:--
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
O EMISIЈI
Nauči se, čovječe

Snimanje jednog od najvećih projekata RTRS-a, kviza “Nauči se, čovječe”,  u saradnji sa ETM produkcijom i Republičkim pedagoškim zavodom, uz podršku Vlade Srpske, je završeno. Autori i voditelji projekta su poznati glumci Nenad Okanović - Oki i Bojan Ivković - Boki. 

Vrlo zanimljiv koncept kviza “Nauči se čovječe” zahtijeva od učesnika visok nivo znanja, ali i brojnih vještina. Iako izgledom, ova pažljivo osmišljena igra, podsjeća na dobro poznatu “Ne ljuti se čovječe”, suštinski se veoma razlikuju. 

„To je igra koju smo osmislili mi za našu djecu i igrali se sa njima, i onda smo shvatili da to može da bude jedan sjajan projekat. Mislim da u regionu zadnjih trideset godina ovakvo nešto nije rađeno, a evo sad se pravi na RTRS-u” kaže  Nenad Okanović – Oki. 

32 škole iz 28 opština Republike Srpske, sa po dva tima od šestog do devetog razreda, pokazaće svoje znanje iz srpskog jezika, geografije, istorije i opšte kulture. Savjetnici Republičkog pedagoškog zavoda pripremili su više od 2.000 pitanja iz nastavnog plana i programa ovih razreda. 

Najvećem projektu, do sada realizovanom u studiju Radio Televizije Republike Srpske, prethodile su višemjesečne pripreme. Samo za postavljanje najsavremenije tehničke opreme bilo je potrebno više od 100 ljudi. Sve se radi u HD rezoluciji, te se koristi najsavremenija oprema kada su u pitanju svjetlo, zvuk i kvalitet slike. U toku kviza će biti prisutno „samo“ 1800 navijača i 192 učesnika. U toku prezentacije kviza i obilaska škola pređeno je 2455 kilometara, a na kraju snimanja očekujemo preko 1500 minuta obrazovnog i zabavnog programa za djecu!

Kviz “Nauči se čovječe” ima mnogo veći značaj, zahvaljujući tome što omogućava nastavnicima da ovu igru nastave da koriste i kasnije u nastavi. 

„Za igranje samo jednog kruga kviza potrebno je minimum 64 pitanja, te je to idealno za nastavnike i profesore da formiraju svoj set pitanja i provjere znanje na jedan zabavan način“, mišljenja je  Bojan Ivković – Boki. 

Snimanje kviza završeno je početka jula a emitovanje na RTRS-u planirano je za jesenju šemu, tačnije od sredine septembra mjeseca.

Redakcija: Dječji i omladinski program