latinica  ћирилица
NAUČI SE, ČOVЈEČE | 23/12/2019 | 15:17

Finale kviza

Finale kviza emitujemo 30.decembra od 20.10 č.

 

Trideset dvije škole iz 28 opština Republike Srpske, sa po dva tima od šestog do devetog razreda, pokazali su svoje znanje iz srpskog jezika, geografije, istorije i opšte kulture u toku emitovanja kviza. Savjetnici Republičkog pedagoškog zavoda pripremili su više od 2.000 pitanja iz nastavnog plana i programa ovih razreda.

Sa uzbuđenjem smo pratili emisiju po emisiju i navijali za svoje favorite, s nestrpljenjem očekujući koji sledeći tim i škola će da se plasiraju dalje i došli smo do samog cilja! U sedmici ispred nas snima se finale jednog od najvećih projekata RTRS-a i ETM produkcije i jednog od najboljih kvizova za djecu na ovim prostorima!

Obnavljali smo gradivo, učili nove stvari i zabavljali se sa našim takmičarima. Dinamičnoj atmosferi doprinijelo je i takmičenje u plesu, za koje su bili zaduženi internacionalni plesač i koreograf Horhe Luis Garmendia – Tito, u ulozi plesnog instruktora i Ana Mazalica, višestruko nagrađivana plesačicai koreografkinja u ulozi plesnog žirija. Za dobru, raspjevanu i razigranu atmosferu bili su zaduženi prevashodno i naši voditelji, Boki i Oki, koji su kvizu udahnuli život, kao i Muzička grupa kviza, koja je izvodila originalne numere pisane za kviz.

Finale kviza emitujemo 30.decembra od 20.10 č.

Budite uz RTRS i saznajte ko je pobjednik kviza „Nauči se čovječe!“