latinica  ћирилица
Moje mjesto
Dokumentarni serijal
Moje mjesto
18:20
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED

O EMISIЈI
Moje mjesto

 

U emisiji donosimo priče pojedinaca koji svojim radom, iskustvom i znanjem stvaraju kvalitetniji život za sebe i svoju porodicu u Republici Srpskoj i služe kao primjeri užoj i široj zajednici.

Serijal se kroz životne priče ljudi bavi idejom i načinom povratka iz inostranstva i pitanjem-Zar je život u inostranstvu bolji nego ovdje?

Zašto nam odlaze ljekari, programeri, ekonomisti i svi drugi koji svoje diplome mukotrpno stečene mogu ljudski da naplate? Da li tuđina i nostalgija razaraju dušu?
''Moje mjesto'' vam donosi odgovore na sva ova pitanja.

U prvim emisijama pričamo sa umjetnicima, doktorima nauka, profesorima, ljudima koji svojim primjerom promovišu opstanak u Republici Srpskoj. O njima govore njihovi najbliži, prijatelji, kumovi, radne kolege. Svaka priča ima svoj pečat koji je utkan u dubinu duše i ostaje kao vjetar u leđa budućim generacijama.
Da li je pravi uspjeh biti gospodar svoga vremena a živjeti na svome? Možemo li promijeniti način gledanja, ostati i pokrenuti se?


Autori emisije Nedeljko Lajšić i Daliborka Bajić

Redakcija: Dokumentarni i strani program

Kontakt:

18:20 | utorak, 30. April
GOST: NIKOLA ŠIŠIĆ
Malo ko u Trebinju nije čuo za mladog Nikolu Šišića, klesara iz Popovog polja. Ljubav prema ovom zanatu naslijedio je od svog dede po kojem i nosi ime. Od njega je naučio mnogo toga i kako nam kaže, najveća nagrada za rad nije novac već ohrabrenja i komplimenti koji stižu sa svih strana. Ostaje na svome, ne planira da se seli i poručuje svim mladim ljudima da čuvaju i njeguju svoju tradiciju jer će doći vrijeme kada će to biti od velikog značaja.