latinica  ћирилица
50 GODINA RADIЈA REPUBLIKE SRPSKE | 03/02/2017 | 11:21

Održana svečana akademija povodom 50 godina Radija Republike Srpske

Ponosni na pola vijeka uspješnog rada i tradiciju nekadašnjeg Radija Banjaluka prateći novinarske standarde.

Povodom velikog jubileja, 50 godina Radija Republike Srpske, u Banskom dvoru u Banjaluci održana je svečana akademija, kojoj su prisustvovali predsjednik Srpske Milorad Dodik, brojni gosti i delegacije.

Direktor Radija Republike Srpske, Dragan Pajić, u pozdravnom obraćanju, podsjetio je da je 250 ljudi bilo dio ovog kolektiva kroz proteklih pet decenija. Naveo je da je nestala država u kojoj je 1967. godine svoje prve talase u etar pustila Radio Banjaluka, ali je ostala ona osnovna nit koja ga čini i dalje jača, a to je vijest.

Na akademiji su se obratili i generalni direktor RTRS-a, Draško Milinović i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Generalni direktor RTRS-a Draško Milinović rekao je da je Radio najstariji član ove medijske kuće i da ga prate brojni uspjesi.

Predsjednik Republike Milorad Dodik naglasio je da je Radio Republike Srpske napravio veliki iskorak u informisanju i da predstavlja važnu instituciju.

Davne 1967. godine, 2. februara, Radio Banjaluka zvanično je počeo sa emitovanjem programa, ali je s eksperimentalnim programom počeo 25. januara, iste godine.

Odlukom Narodne skupštine Republike Srpske, krajem 1993. godine, Radio Banjaluka je integrisan sa Srpskim radiom Pale u Srpsku radio-televiziju, današnji Јavni medijski servis Radio-televiziju Republike Srpske.