latinica  ћирилица
16/08/2014 |  12:27 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva otvara "Nevesinjsku olimpijadu"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović otvoriće večeras u Nevesinju sportsko-turističku manifestaciju "Nevesinjska olimpijada".

Manifestacija "Nevesinjska olimpijada", 139. po redu, biće otvorena u 21.00 čas na Gradskom trgu u Nevesinju.

Cvijanovićeva će sutra razgovarati sa načelnikom opštine Nevesinje Momčilom Šiljegovićem, najavljeno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću. Predsjednik Vlade Srpske prisustvovaće sutra u Nevesinju i podjeli rješenja o dodjeli nepovratnih novčanih sredstava za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

Rješenja će biti podijeljena u zgradi opštine sa početkom u 11.00 časova, nakon čega su predviđene izjave za novinare.

SUTRA SA NAČELNIKOM ŠILjEGOVIĆEM O RAZVOЈNIM PROЈEKTIMA

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je da će sutra sa načelnikom opštine Nevesinje Momčilom Šiljegovićem razgovarati o projektima za dobrobit građana ovog kraja, na čijoj realizaciji zajedno mogu da rade Vlada i lokalna zajednica.

Cvijanovićeva je u izjavi novinarima u Nevesinju istakla da će sa Šiljegovićem sutra razgovarati i o stanju u lokalnom budžetu, te trenutnim i budućim aktivnostima u ovoj opštini.

Ona je navela da će nakon toga biti podijeljeno 50 rješenja o dodjeli nepovratnih sredstava za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

Cvijanovićeva je napomenula da je ranije uručeno sedam rješenja i da je jedno u proceduri.

"Nevesinje je slobodarski grad koji je dao mnogo žrtava za Republiku Srpsku. Republika Srpska vodi računa o takvom mjestu koje je mnogo doprinijelo njenom stvaranju", rekla je Cvijanovićeva.