latinica  ћирилица
17/08/2014 |  21:38 | Autor: RTRS

Vlada finansirala mnogo projekata u Nevesinju

U Nevesinju danas i stranačke aktivnosti predjednice Vlade koja se sastala sa koalicionim partnerima Socijalističkom partijom i DNS-om. Dok je premijerka razgovarala sa koalicionim partnerima u Nevesinje je stigao potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić. Interesantno da dva čovjeka iz iste stranke, Tadić i načelnik opštine Nevesinje, nemaju iste stavove o saradnji sa Vladom Srpske.

I dok načelnik opštine Nevesinje Momčilo Šiljegović tvrdi da ima dobru saradnju sa Vladom Srpske, njegov stranački kolega Ognjen Tadić, koji je danas takođe posjetio Nevesinje, smatra da Vlada, za ovu opštinu čini malo. Sve urađeno smatra milostinjom. Na pitanje kako komentariše izjave prvog čovjeka opštine Nevesinje o dobroj saradnji sa Vladom Željke Cvijanović Tadić kaže da će imaćti još bolju kad u oktobru dođe do promjene i kada Mladen Bosić bude predsjednik Vlade. Tada, ističe Tadić, Nevesinje neće biti neko kome se baca milostinja, već će se prepoznati značaj ovog kraja.

Poslanik SNSD-a Ilija Tamindžija reagovao je na ovu Tadićevu izjavu rekavši da je Tadić neozbiljan predsjednički kandidat koji daje neozbiljne političke izjave.

"Nazivati milostinjom Vlade RS najveću investiciju u istoriji Nevesinja je krajnje drsko i neozbiljno. Zamolio bih gospodina Tadića da javno kaže narodu da li su projekat "Gornji horizonti", put Nevesinje - Bileća, vodovod, najmodernija bolnica, prehrambena industrija i mnogo infrastrukturnih projekata - milostinja", dodaje Tamindžija.

Tamindžija ističe da SDS očito ima više frakkcija. Tadićeva pripada Mladenu Bosiću koji je više za saradnju sa Federacijom nego sa vladom RS, za razliku od druge naprednije koja želi dobru saradnju za dobrobit građana.