latinica  ћирилица
16/09/2014 |  12:25 | Autor: RTRS

K.Varoš: Plinska boca razrušila kuću, provrijeđena jedna osoba

Јedna osoba je povrijeđena u eksploziji plina koja se dogodila u jutarnjim časovima u Novom Selu kod Kotor Varoša.

Od siline eksplozije opekotine po glavi i rukama je zadobio četrdesetpetogodišnji Vinko Kavedžija, koji sam živi u porodičnoj kući. Prije eksplozije, od čije jačine je uništena kompletna strana kuće, prozori, namještaj i stolarija, Vinko je osjetio curenje plina. Po njegovim riječima nije bilo vremena da se brže reaguje.

Sve se desilo kada je Vinko želio sebi pripremiti doručak. U tom trenutku je osjetio miris plina i kada je želio da isključi prekidač na šporetu došlo je do ekplozije.

Kako nam je rekao Vinko sve što je uspio u tom trenutku da uradi je da izađe sa druge strane kuće, iz dnevnog boravka, jer je to bio jedini izlaz.

Eksplozija plina u kući Vinka Kavedžije

Prvi komšija, Zoran Tomić, je čuo eksploziju i odmah obavijestio stanicu policije i ЈU Dom zdravlja Kotor Varoš, koji su povrijeđenog Vinka transportovali u Univerzitetsku bolnicu Kliničkog centra Banjaluka.

Nakon ukazane pomoći Vinko je pušten uz konstataciju da nije bilo lomova i da su opekotine blažeg stepena.

Vinkov otac Stipo, koji je vlasnik kuće, odmah nakon što mu je javljeno o tragičnom događaju, stigao je iz Zagreba na mjesto nesreće. On nam je potvrdio da nije bilo kvarova na instalacijama i da ništa nije ukazivalo na ovakvu nesreću.

"Najbitnije je da je moj Vinko ostao živ. Zahvaljujem se komšiji Zoranu Tomiću koji je na vrijeme obavijestio policiju i službu hitne pomoći. Šteta na kući je velika, pred nama je težak period da to saniramo", istakao je Stipo Kavedžija.

Iz policije je potvrđeno da nema elemenata krivičnog djela.