latinica  ћирилица
10/05/2024 |  15:59 ⇒ 16:25 | Autor: RTRS

Dodik: Poslanici prvog saziva dali veliki doprinos stvaranju Srpske (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je ponosan što je bio saborac poslanicima prvog saziva Narodne skupštine koji su ubijeni na početku stvaranja Srpske, jer su se borili za zajedničku ideju - da živi Republika Srpska.
Biste stradalim polsanicima - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Biste stradalim polsanicimaFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Kako on navodi tadašnje rukovodstvo Republike Srpske, ali i poslanici prvog saziva Narodne skupštine Srpske su dali veliki doprinos stvaranju Srpske.

- Zajedno smo to radili, svako sa svojih političkih pozicija, ali na nacionalnim pitanjima nije bilo nikakvih razlika - rekao je Dodik.

Dodik je istakao da stvaraoci Republike Srpske danas zaslužuju podršku svake vrste od institucija Srpske, te da je porodicama, naravno, najteže i bol koja i danas traje najbolje govori koliko je to bilo teško, ali je važno da to nije zaboravljeno.

Kada je riječ o momntu kada se odaje počast poslanicima prvog saziva, Dodik napominje, da to ranije to nije bilo moguće, ali je važno da se Republika Srpska izgradila da može to da učini.

- Sjećanje danas nije nimalo manje nego što je bilo tad. Tadašnje rukovodstvo Srpske i poslanici prvog saziva izdržali su pritiske koje ne možemo ni da zamislimo, te učinili sve da se narod organizuje i ujedini - naglasio je Dodik.

Kaže, da Srbi danas, bez obzira na pritiske koji traju, moraju ostati privrženi osnovnoj nacionalnoj ideji koju su ti ljudi branili, a to je da se formira Srpska, koja je jedini garant slobode na ovom prostoru.