latinica  ћирилица
02/10/2014 |  13:59 | Autor: Blic

BG: Pronađeno tijelo djevojčice, uhapšen ubica

Tijelo četrnaestogodišnje Ivane Podraščić, učenice OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" iz Batajnice, koja je prije više od dva mjeseca nestala, beogradska policija pronašla je u napuštenoj kući u Rakovici, a osumnjičeni za ubistvo je uhapšen.

"Riječ je o zastrašujućem zločinu na koji mi ne možemo da zatvorimo oči", rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović. Naveo je da je riječ o višestrukom povratniku i izvršiocu više krivičnih djela.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je da je policija 29. septembra dobila prijavu da je jedna žena silovana i da je potom pronašla izvršioca tog krivičnog djela.

Saopštio je da je ubica Darko Kostić (39) i da je tijelo devojčice pronađeno jutros nakon dvomjesečne potrage.

Kostić je 1993. godine ubio i staricu, za šta je osuđen na sedam godina zatvora, a zbog silovanja je 2001. godine osuđen na kaznu zatvora od tri i po godine, rekao je Veljović. U maju ove godine, Kostić je izašao iz zatvora, pošto je prethodno bio osuđen za više krivičnih djela.

Policija sumnja da je Kostić izvršio još silovanja i napada na život i tijelo, naveo je Veljović.

Tijelo djevojčice je, dodao je Veljović, pronađeno u iznajmljenoj kući u Rakovici, a na osnovu dojave N. N. ženske osobe koja je 29. septembra ove godine prijavila da je silovana u tom objektu.

Djevojčica je, prema tvrdnji roditelja, 29. jula otišla iz kuće sa prijateljima i od tada se nije nikome javila. Njen nestanak policiji je prijavio otac i od tada se vodila kao nestala. Roditelji su tvrdili da je Ivana i ranije znala da ode od kuće, ali da se nikada nije dogodilo da je nema toliko dugo i da im se ne javi.

Ipak, vjerovali su da je živa i putem medija poručivali da se vrati kući i da neće imati nikakvih problema.