latinica  ћирилица
21/10/2014 |  11:22 | Autor: TANЈUG

Zapaljena srpska kuća na KiM

U selu Drsnik u opštini Klina na Kosovu i Metohiji u ponedjeljak veče zapaljena je kuća srpske povratničke porodice, izjavila je danas načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević.
Peć - Foto: arhiv
PećFoto: arhiv

 Incident se dogodio uoko 21 sat, a u trenutku izbijanja požara u kući nije bilo nikog.

Radosavljević je rekla da je vlasnik kuće bio pokojni Mladen Dabižljević, a da je u kući, koja je u potpunosti izgorjela, živjela njegova supruga koja sinoć na sreću nije bila u kući.

Kuća je zapaljena i u potpunosti je izgorjela, rekla je načelnica Pećkog okruga koja je danas obišla Drsnik i razgovarala sa Srbima povratnicima koje je novi u nizu incidenata izuzetno uznemirio.

"Apelujem na zdrav razum ljudi da se osvijestimo i da iz prošlosti izvučemo lekciju da nam se nikada više ne ponove te strašne stvari i da pokušamo da gradimo bolju budućnost jer smo platili debelu cijenu i Srbi i Albanci i ovo što nam se događa nije nam uopšte potrebno na Kosovu ali i ni u centralnoj Srbiji", rekla je Radosavljević.

U Drsniku živi dvadesetak srpskih povratničkih porodica koje su zbog posljednjeg incidenta veoma uplašene.

U posljednjih nekoliko dana ovo je četvrti incident. Prethodno je u Gnjilanu zapaljen automobil čiji je vlasnik Srbin, u Kosovskoj Mitrovici u dva navrata - kamenicama i molotovljevim koktelima je gađana opštinska zgrada, a u nedelju veče u Klini je kamenovana kuća vlasnika Dragana Kunića.