latinica  ћирилица
23/10/2014 |  15:51 | Autor: SRNA

U Podgorici maloljetnici opljačkali ambasadora Poljske

Maloljetnici čiji N.G. N.V. i P.R. iz Podgorice osumnjičeni su da su prošlog vikenda provalili u kuću ambasadora Poljske u Podgorici Gražine Sikorske u naselju Donja Gorica.

Policiji je 18. oktobra prijavljeno da je u noći između 17. i 18. oktobra opljačkana rezidencija Ambasade Poljske, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Sumnja se da su se maloljetnici pomoću baštenske stolice koju su pronašli na terasi popeli do prozora i ušli u Ambasadu i sa stola ukrali laptop "lenovo", žensku torbu sa novčanikom u kojem se nalazilo 1.000 evra.

Ukrali su diplomatske lične karte Poljske i Crne Gore, bankovne kartice, poresku karticu i karticu za korišćenje kompjutera na ime poljskog ambasadora.

Policijski službenici su nakon preduzetih operativnih mjera i radnji na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela identifikovali tri maloljetna lica za koje se sumnja da su počinili ovo krivično djelo.

Od N.G. N.V. i P.R. su, u prisustvu roditelja, prikupljena obavještenja na okolnosti događaja.

Policijski službenici su u saradnji sa Odjeljenjem bezbjednosti Tivat pronašli ukradeni laptop, torbu i dio novca koji će biti vraćeni vlasnicima.

Protiv osumnjičenih će biti podnijet poseban izvještaj zbog krivičnog djela utaja.