latinica  ћирилица
14/11/2014 |  18:17 | Autor: Agencije

Beograd: Ranjen Milan Beko, povrede opasne po život

Biznismen Milan Beko ranjen je sa tri hica ispred svoje kuće u beogradskom naselju Senjak. Beko je u nesvjesnom stanju odvezen u Urgentni centar. Njegovo stanje poslije operacija je stabilno, ali je zadobio povrede opasne po život.

20.20 Milan Beko operisan je i njegovo stanje je stabilno, ali su povrede teške i opasne po život, izjavio je večeras zamenik direktora Urgentnog centra Dušan Јovanović.

Јovanović je novinarima ispred Urgentnog centra rekao da je Beko primljen u Urgentni centar u 17.30 sa teškim tjelesnim povredama od vatrenog oružja i odmah je operisan.

- Operacija je završena, stanje pacijenta je stabilno, ali naglašavam da su povrede izuzetno teške i opasne po život, rekao je Јovanović.

On je naveo da će nove informacije o stanju Milana Beka novinari dobiti sutra u 10 sati.

19.45 - U napad na Milana Beka najverovatnije umiješane dvije osobe - jedan izvršilac i jedan pomagač, rekao je načelnik beogradske policije Veselin Milić.

- U pitanju je teško djelo ubistvo u pokušju za koje je nadležno Više tužilaštvo, a policija je preduzela sve mjere i radnje da se otkriju izvršilac i pomagači, rekao je on.

19.30 - Operacija Milana Beka uspešno završena, nezvanično saznaje RTS.

Milan Beko je, kako RTS nezvanično saznaje, pogođen sa dva hica u stomak, dok je ulazio u svoj automobil. Ranjenog Beka je u Urgentni centar prevezao vozač, koji je bio sa njim u vreme pucnjave.

Operacija Milana Beka je bila izuzetno teška, ali uspešno završena. Operaciji je prisustvovao i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ispred Urgentnog centra okupio se veliki broj prijatelja i Bekova porodica. Kako je najavljeno, uskoro će se novinarima obratiti ljekari sa zvaničnim informacijama.

Beko je ranjen oko 17 časova, ispred svoje kuće u Ulici Andre Nikolića u beogradskom naselju Senjak.

Kako javlja izvještač RTS-a, napadač se krio u niskom rastinju pored kuće. Zahvaljujući prisebnosti vozača, koji je vozilo u kojem je bio Beko vratio unazad, spriječen je veći napad.

Uviđaj je u toku, a na mjesto nesreće stigao je i načelnik beogradske policije Veselin Milić.

Milić je za RTS rekao da se najverovatnije radi o dva izvršioca.

Policija preuzela sve mjere na identifikaciji, kaže Milić i dodaje da u cilju istrage ne može da iznese više detalja.

"Koliko je beogradska policija upoznata, nije bilo nikakvih prijetnji ni indicija da će doći do ovakvog napada, rekao je Milić.

Na Bekovoj kući nalaze se sigurnosne kamere čije snimke pregleda policija.

Na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi policija zaustavlja automobile i legitimiše vozače. Kontrolišu se glavne saobraćajnice i izlazi iz grada.

Biografija Milana Beka

Milan Beko je rođen 1961. u Herceg Novom. Diplomirao je 1997. na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, ali nikada nije radio u struci.

Prvo zaposlenje bilo mu je pozicija direktora marketinga u marketinškoj agenciji Spektra. Ubrzo je postao suvlasnik Spektre zajedno sa Vladimirom Popovićem Bebom. Nakon toga se okreće trgovini i osniva firmu DiBek.

U politiku se uključuje posredno kroz marketinšku kampanju DS-a za izbore 1993. godine. Kasnije postaje blizak vladajućoj strukturi, pa 1997, kao nestranački stručnjak, postaje ministar za vlasničku transformaciju u Vladi Mirka Marjanovića.

Ostao je upamćen kao autor Zakona o privatizaciji koji je važio do 2001. i po prodaji 49 odsto vlasništva Telekoma grčkom OTE-u i italijanskom STET-u.

Dvije godine kasnije prelazi u Saveznu Vladu Momira Bulatovića. Bio je i predsjednik UO kragujevačke "Zastave", ali je tu funkciju napustio poslije bombardovanja 1999. godine.

Dvijehiljaditih godina učestvovao je direktno ili posredno u nekoliko velikih privatizacija - kupovini najvećih srpskih mljekara, "Knjaz Miloša", "Luke Beograd", kao i privatizaciji "Večernjih novosti" i "C marketa" sa Miroslavom Miškovićem.

Otac je četvoro djece.