latinica  ћирилица
TAЈNE VINOVE LOZE
Domaća serija
TAЈNE VINOVE LOZE
20:10
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
O EMISIЈI
TAЈNE VINOVE LOZE

TAЈNE VINOVE LOZE – domaća serija, 110. epizoda, pon-pet 20.10

 


Godina: 2021


Zemlja: Srbija


Žanr: drama


Forma: serija


Režija: Ana Marija Rosi, Gorčin Stojanović, Dejan Karaklajić, Marko Glušič, Marko Manojlović, Kosta Đorđević


Scenarij: Mirjana Bobić Mojsilović, Iva Mitrović, Marko Popović


Uloge: Sloboda Mićalović Ćetković, Vojin Ćetković, Marko Vasiljević, Vanja Nenadić, Dragan Dragi Petrović, Milica Zarić, Anita Mančić, Nebojša Milovanović...


Tajne vinove loze je srpska telenovela tvoraca Mirjane Bobić Mojsilović i Dejana Karaklajića. Porodica bogatog biznismena Vuka Tomovića iz Subotice krije mnoge tajne, ali i Vera, samohrana majka dva sina iz Negotinske Krajine, živi u strahu da se njene tajne ne otkriju.


Vukova ćerka, Anja, završila je enologiju u Parizu. Vraća se u svoj rodni kraj s namjerom da preuzme na sebe vođenje ozbiljnog porodičnog biznisa. Anjino obrazovanje i tehnologije preuzete sa Zapada sudaraju se sa navikama i tradicijom u ovdašnjem uzgajanju vina. Kroz 36. epizoda serija prati sudbine, drame i borbe dvije vinogradarske porodice iz različitih kulturnih miljea, čije su intimne sage obavijene lažima i prećutkivanjem. U ovoj dramatičnoj priči na misteriozan način prepliću se naizgled nepovezane sudbine. Zajedničko objema porodicama su suze, poljupci i udarci. Melodramska nota koja je sve vrijeme prisutna u ovoj seriji ukazuje da nema porodice bez tajne. A u vinu je istina! Da li je?


Okosnica druge sezone je i dalje vino. Glavna radnja se vrti oko vina sorte Bagrina, proizvodnje vina Teodora i jednog novog vina koje Zoran pravi u vinariji "Tomović" u Subotici. Glavni junak Vuk ovog puta nije na domaćem terenu, za sjever ga veže imperija koju je izgradio, Јelena sa kojom se još uvijek nije formalno razveo, i njihova zajednička briga za ćerku Anju koja putuje po svijetu, kao da hoće da pobjegne od njih... I, naravno, Vera, koja primjećuje da Vuka ne drži mjesto i da još uvek nije raskrstio sa prošlošću. Vuk je bio ključna ličnost u vođenju vinarije "Tomović". Sada ga nema i pitanje je da li će vinarija bez njega opstati. Pojavljuju se konkurenti koji žele da otkupe vinariju i unište je. Vera paralelno otpočinje istragu o roditeljima koje je izgubila kao mala, što će kasnije postati od presudnog značaja za samu proizvodnju "Teodore"... Dok se na sjeveru, nad domom porodice Tomović, nadvija nova moćna i misteriozna figura, nekadašnji Radulov štićenik, a sada svjetski uspješan biznismen koji se, poslije mnogo godina, vraća iz Njemačke u svoje rodno mjesto - Kosta. Ko je Kosta, misteriozna ličnost, kontraverzni biznismen, dobrotvor, kako se predstavlja ili zlotvor, kako Vuk misli? Ljubav Vere i Vuka je stavljena na najveći test do sada. Oni će morati da pokažu da su najjači onda kad im je najteže, jer ulog ovog puta nije samo njihov odnos, već čitava porodica, kao i vino za koje su se sve ove godine borili.



Sam početak treće sezone nas vodi godinu dana u budućnost, na dan Anjine svadbe. Nad radosnim događajem se nadvija tama kad Anja ispije otrovano vino. Dok je Vukova nasljednica u komi i dok se bori za život, članovi porodica Tomović i Smiljanić pokušavaju da doznaju šta se dogodilo i ko je kriv. Vraćamo se godinu dana unazad da bi ispratili događaje koji su doveli do Anjine svadbe, ali i pokušaja njenog ubistva. Upoznajemo nove likove, potencijalne krivce. Da li je za Anjino trovanje odgovorna Ines Brunjak - enologinja s kojom je Anja pravila Malvaziju u Istri, ali i nova Verina konkurentkinja u borbi za Vukovo srce? Ili možda njen sin Matej - Anjin mladoženja? Tu su i Inesin ljubomorni bivši muž Јosip, zatim Sloba Grbić, biznismen koji dolazi u sukob sa Vukom, kao i Јagodinac, zelenaš sa Јuga, kod koga Marko ulazi u kockarski dug. Tu je i Bogdana, misteriozna mlada majka koja, u bjegu od muža nasilnika, pronalazi utočište kod Ruže i Line na salašu. Prve dvije trećine sezone rastu tenzije među novim i starim junacima serije, tenzije koje kulminiraju događajima na Anjinoj svadbi. Posljednja trećina donosi eksplozivne sukobe Vere i Ruže, Zorana i Line, Ivana i Marka, Vuka i Vere, ali i razrješenje dramskih i trilerskih tenzija...

 

Redakcija: Zabavni program