latinica  ћирилица
16/11/2014 |  16:38 | Autor: SRNA

Pelagićevo: Spomen-česma palim borcima

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić danas je otkrio spomen-česmu u zaseoku Kladuša kod Pelagićeva, koja je posvećena sedamnaestorici palih boraca Vojske Republike Srpske sa ovog područja.
Pelagićevo: Spomen-česma palim borcima - Foto: RTRS
Pelagićevo: Spomen-česma palim borcimaFoto: RTRS

Poginuli borci iz ovog mjesta zavređuju poštovanje i da bude podignuto spomen obilježje u njihovu čast, istakao je Đokić.

"Uspjeli smo podići ovu spomen-česmu uz pomoć Mjesne zajednice i opštine Pelagićevo, i uz značajnu podršku Vlade Republike Srpske, odnosno Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite", rekao je Đokić.

Ukupna investicija iznosila je 18.000 KM, a sredstva su obezbijedili resorno ministarstvo, opština Pelagićevo i građani.

"Iz naše mjesne zajednice u Odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo je 17 boraca. Na ovaj način nastojimo da ostanu u našem sjećanju i da ne budu zaboravljeni", rekao je Goran Simić iz Kladuša.

On je naveo da je lokalna zajednica, osim spomen-obilježja, željela da podigne i infrastrukturni objekat, te je odlučeno da to bude spomen-česma.

"Ona će istovremeno da služi na dobrobit loklanom stanovništvu, a ujedno i podsjeća na naše sugrađane, koji su dali najveću žrtvu za stvaranje Republike Srpske", istakao je Simić.