latinica  ћирилица
10/05/2024 |  18:51 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Projekat "Naše medicinske sestre/tehničari, naša budućnost" u Neumu (FOTO/VIDEO)

U Neumu se održava višednevna konferencija u okviru Projekta jačanja sestrinstva na kojem učestvuju predstavnici resornih ministarstava Republike Srpske i Federacije BiH, uz podršku Vlade Švajcarske.
Međunarodni dan medicinskih sestara - Foto: RTRS
Međunarodni dan medicinskih sestaraFoto: RTRS

Pod sloganom "Naše medicinske sestre/tehničari, naša budućnost" više od 200 učesnika govoriće o afirmaciji ove veoma teške i nezamjenjive profesije u medicini.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas da će resorno ministarstvo nastaviti da pruža podršku aktivnostima medicinskih sestra i tehničara kako bi se njihova profesija osnažila, a pacijenti imali što bolju zdravstvenu uslugu.

- Pružanje zdravstvenih usluga podrazumijeva, prije svega, timski rad, a u okviru tog tima su medicinske sestre i tehničari kojima smo dali mogućnost da kreiraju svoj sistem, odnosno da u okviru zdravstenog sistema kreiraju svoje aktivnosti - rekao je Šeranić.

On je istakao da te aktivnosti, između ostalog, uključuju rad na standardizaciji usluge, edukaciji, kvalitetu pružanja zdravstvene usluge i osmišljavanju novih usluga.

- Gledamo kako da im pomognemo da prate svoj kvalitet rada, da im omogućimo da razvijaju neke druge vještine koje nisu svojevrsne za formalno obrazovanje, a riječ je o komunikaciji, liderstvu, načinu prezentacije - rekao je Šeranić.