latinica  ћирилица
23/12/2014 |  13:21 | Autor: SRNA

Puljić: Obnoviti vjeru u Hrista

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić čestitao je vjernicima katolički Božić i pozvao ih na obnovu vjere u Hrista, naglašavajući da proslava ovog praznika treba da "obnovi prepoznatljivo lice hrišćana u privatnom i javnom životu, da žive iz uvjerenja".
Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić - Foto: SRNA
Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko PuljićFoto: SRNA

Puljić je u Božićnoj čestitki istakao da "današnje stanje krade nadu", da su mnogi izgubili radost života, te da su u "nadbiskupiji odlučili ići zajedno i održati sinodu pod geslom - "Sve obnoviti u Hristu".

Kardinal Puljić je naglasio da se nadbiskupija neće obnoviti ako ne krene od porodice, koja je gnijezdo života, vjere, duhovnih zvanja i budućnosti cjelokupnog društva.

"Neka Božić donese radost života, ohrabrenu nadu, spremniju solidarnost i odvažnije složno zauzimanje za naš opstanak i jednaka prava u ovom društvu, koje svi moramo izgrađivati. Neka Isus donese utjehu ožalošćenima, siromašnima, onima koji nemaju posla, koji su usamljeni i bolesni", dodao je Puljić.

On je poželio vjernicima blagoslovene božićne dane i predstojeću 2015. godinu, a djeci da im Božić donese radost i da rastu u okruženju porodične ljubavi i zdravog društva.

Božićnu čestitku, uputio je banjalučki biskup Franjo Komarica.

Katolički vjernici proslavljaju Božić 25. decembra.