latinica  ћирилица
26/12/2014 |  09:28 | Autor: TANЈUG

Vučić: Vujović i Sertić ostaju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić negirao je da će ministri finansija i privrede Dušan Vujović i Željko Sertić biti smijenjeni u okviru rekonstrukcije vlade.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Vučić je istakao da je Vujović jedan od njegovih najbližih saradnika, čijim je radom najzadovoljniji.

"Sramota me je i da komentarišem kolika je to neistina", rekao je Vučić u Kolubari, na pitanje o špekulacijama medija smjeni tih ministara u rekonstrukciji vlade.

Premijer je rekao da nema nikakvog smisla da svaki dan negira takve napise, ističući da su i svjetski državnici i međunarodne finansijske institucije podržale budžet.

"Ne postoji niko u svijetu, niko u zemlji, stručan, koji je rekao nešto protiv budžeta. Nemojte samo da mi kažete da su stručni Šutanovac, Borko Stefanović i Živković sa svojim impresivnim riječnikom. I sada treba da smjenjujemo ministra finansija, koji je pokazao svoj reformski kapacitet i kako i na koji način se bori za zemlju" rekao je Vučić.

Premijer je podsjetio da je Vujović i sam rekao da neće ići iz vlade.

"Prosto se pitam ko je mogao da izmisli nešto tako" rekao je Vučić.

List Danas obajvio je da će u rekonstrukciji Vlade biti spojena ministarstava finansija i privrede i da aktuelni ministri Vujović i Sertić više neće biti na tim funkcijama.