latinica  ћирилица
20/01/2015 |  07:25 | Autor: B92

Prolaz Voznijacki i Cibulkove, poraz Skjavone

Danska teniserka Karolina Voznijacki savladala je Tejlor Taunzend sa 7:6 (7-1), 6:2 u prvom kolu Australijan opena.

Mlada, 18-godišnja Amerikanka pružila je jak otpor Voznijacki u prvom setu, uspjela je da nadoknadi brejk zaostatka i da agresivnom igrom održava rezultatsku ravnotežu.

Međutim, Taunzend je imala nekoliko propusta na mreži, a Karolina je u taj brejku podigla nivo igre i ubjedljivo slavila sa 7-1.

Taunzend se držala na početku drugog seta, ali je umor stigao Amerikanku, pa je Karolina relativno lako slavila i zakazala derbi drugog kola sa Viktorijom Azarenkom.

Marina Eraković vodila je sa 4:1 protiv Garbinje Muguruse u prvom setu, ali se Španjolka razigrala i do kraja izgubila samo jedan gem – 7:5, 6:0.

Danijela Hantuhova, polufinalistikinja iz 2008. godine, pobijedila je Saisai Ženg sa 6:4, 6:4, i igraće upravo sa Mugurusom. Dan nije bio uspešan za Kineskinje, pošto su poraze doživjele i Šuai Ženg i Đije Ženg.

Domonika Cibulkova, prošlogodišnja vicešampionka, izgubila je prvi set od Kirsten Flipkens, ali je uspjela da preokrene i da obezbijedi okršaj sa Pironkovom. Heder Votson se razbolela i nije mogla ozbiljno da se suprotstavi Bugarki, koja je pobijedila sa 6:4, 6:0, a Amerikanka Koko Vandeveg deklasirala je Frančesku Skjavone 6:2, 6:2 i tako je nanijela Italijanki sedmi uzastopni poraz na startu Grend slem turnira.

Samanta Stosur se osam gemova mučila sa neobičnim stilom igre Monike Nikulesku, ali je pobijedila sa 6:4, 6:1.