latinica  ћирилица
20/01/2015 |  08:02 | Autor: RTRS

Kolovozi mokri i klizavi

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozila saobraćaju po mokrim i klizavim kolovozima, a na dionicama u višim predjelima i preko prevoja moguća je poledica.

U kotlinama i duž riječnih tokova vidljivost je smanjena zbog magle, a na pojedinim dionicama i do 50 metara, posebno na području Prijedora, Mrkonjić Garda, Šamca, Modriče, Doboja i Foče, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, posebnu na dionicama Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini, Banjaluka - Teslić, Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Јezero - Novo Selo, Kneževo - Ugar, Bratunac - Skelani, Ljubovijski most - Drinjača i Šekovići -Caparde.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica u mjestu Vrioci na snazi je obustava saobraćaja tokom koje se saobraćaj preusmjerava na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Karanovac - granica Republike Srpske/Federacije BiH /Ugar/ u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta vozila saobraćaju jednom kolovoznom trakom, uz postavljenu signalizaciju.

Zbog klizišta na dionicama regionalnih puteva Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac-Mitrović vozila saobraćaju jednom kolovoznom trakom.

U Federaciji BiH magla smanjuje vidljivost na području Bugojna, Kiseljaka, Livna, Glamoča, Grahova, na putnim pravcima Čapljina - Stolac - Neum, Ripač -Vrtoče, Ključ - Petrovac, Petrovac - Drvar, kao i na području Tuzlanskog kantona.

Učestali su i odroni kamenja na kolovoz, posebno na dionicama kroz usjeke, a zbog klizišta obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Simin Han-Kalesija u Babajićima.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.