latinica  ћирилица
20/01/2015 |  08:25 | Autor: RTRS

Oblačno sa slabom kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno vrijeme sa slabom kišom, a na planinama će padati slab snijeg
kiša - Foto: TANЈUG
kišaFoto: TANЈUG

Јutro će biti oblačno, a tokom dana područje zahvaćeno kišom će se širiti od juga ka ostalim predjelima. Najmanje padavina će biti u Semberiji i na istoku, a susnježica i snijeg će padati na višim planinama, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od četiri do devet, na jugu do 12 stepeni Celzijusa.

Temperatura u 7.00 časova: Bjelašnica minus tri stepena, Kozila-Klekovača i Istočni Drvar minus dva, Sokolac minus jedan, Han Pijesak, Drvar i Kupres nula, Ribnik, Mrkonjić Grad i Čemerno jedan, Rudo, Kalinovik, Nevesinje, Bihać, Bugojno i Ivan-sedlo dva, Јajce, Livno, Sanski Most, Sarajevo, Višegrad, Mrakovica, Kneževo i Gacko tri, Foča, Srebrenica, Tuzla i Zenica četiri, Gradačac, Prijedor, Doboj, Gradiška, Novi Grad i Bileća pet, Banjaluka, Bijeljina, Srbac i Zvornik šest, Mostar i Stolac sedam, Ljubinje, Čapljina i Trebinje osam stepeni Celzijusa.

U protekla 24 časa najviše kiše palo je u Gacku - 32 litra po metru kvadratnom, zatim u Nevesinju 27, Bileći 26, Čemernu 24, Trebinju 21, Kalinoviku i Stocu 12, Čapljini i Ivan-sedlu 11, Tuzli 10, Foči pet, Bijeljini tri i drugo.

Visina snijega u 7.00 časova: Bjelašnica 78 centimetara, Han Pijesak i Kupres 17, Čemerno 10, Istočni Drvar pet, Sokolac tri, Kalinovik dva centimetra.