latinica  ћирилица
20/01/2015 |  11:42 | Autor: B92

Beograd- Evakuisan Medicinski fakultet, kiselina neutralisana

Nadležne gradske službe za vanredne situacije neutralisale su hlorovodoničnu kiselinu, koja se razlila u laboratoriji Medicinskog fakulteta u Beogradu što je tokom prijepodneva uslovilo evakuaciju pedesetak studenata.

Toksikolozi Gradskog zavoda za javno zdravlje koji su izolovali uzorak razlivene tečnosti su utvrdili da je riječ 37-procentnoj hlorovodičnoj kiselini i da niko od studenata nije pretrpio posljedice.

Načelnik beogradske Uprave za vanredne situacije Rade Milošević potvrdio je da je bilo evakuisano pedesetak studenata sa drugog sprata zgrade, da niko od njih nije povrijeđen i da je situacija brzo normalizovana, prenose beogradski mediji.

"Pripadnici vatrogasno spasilačkih jedinica odmah su uz pomoć specijalnog aparata neutralisali tečnost. Nema povređenih, a ekotoksikološke jedinice Gradskog zavoda za javno zdravlje su utvrdile o čemu je reč", rekao je Milošević.

Do razlivanja hlorovodonične kiseline došlo je u Kabinetu za patološku fiziologiju, a tokom intervenciji bilo je angažovano sedam vatrogasnih vozila sa 22 pripadnika vatrogasno spasilačkih jedinica.