latinica  ћирилица
20/01/2015 |  13:59 | Autor: SRNA

Sutra oblačno sa kišom

U Republici Srpskoj i FBiH sutra će biti oblačno sa kišom, intenzivnijom na jugu, a na planinama sa susnježicom i snijegom, saopštili su meteorolozi.
Oblačno vrijeme sa kišom - Foto: ilustracija
Oblačno vrijeme sa kišomFoto: ilustracija

Јutarnja temperatura vazduha biće od jedan do šest, na jugu do devet, a najviša dnevna od četiri do 11, na jugu do 13 stepeni Celzijusa.

Ujutru će biti oblačno i preovlađujuće suvo vrijeme, ali treba računati mjestimično na slabu povremenu kišu ili rosulju posebno na zapadu i sjeveru.

Od juga do gornjeg Podrinja na istoku  češća slaba do umjerena kiša, a od centralnih predjela do istoka i sjeveroistoka suvo uz promjenjivu oblačnost, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Vjetar će biti slab do umjeren, uglavnom istočnog i jugoistočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U BiH danas je bilo oblačno vrijeme, u većem dijelu zemlje je padala kiša, a na planinama i snijeg.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus tri, Čemerno i Kupres tri, Gacko, Nevesinje, Kalinovik i Ivan-sedlo četiri, Rudo, Bihać, Bugojno, Drvar, Livno i Sanski Most pet, Han Pijesak, Mrakovica, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Srbac, Gradačac, Јajce i Prijedor šest, Bileća, Foča, Banjaluka, Zenica i Zvornik sedam, Višegrad, Bijeljina, Doboj, Mostar, Sokolac, Srebrenica i Tuzla osam, Čapljina deset i Trebinje 11 stepeni Celzijusa.