latinica  ћирилица
20/01/2015 |  16:54 | Autor: B92

Zvezda izlaže argumente žalbe pred sudom u Milanu

Predstavnici Crvene zvezde u utorak će izložiti svoje argumente povodom žalbe na kaznu za incidente uoči utakmice Evrolige protiv Galatasaraja u Istanbulu.

Saslušanje će biti održano pred Komisijom drugostepenog disciplinskog suda Evrolige u Milanu, a osim advokata kluba, interese Zvezde zastupaće Mirko Pavlović i Miloš Ninković, javile su Novosti, a prenio B92.

Pavlović i Ninković su bili 21. novembra sa ekipom na Bosforu kada je uoči utakmice dva tima u okviru Evrolige ubijen navijač Zvezde Marko Ivković.

Na osnovu ranije priložene dokumentacije, ali i izlaganja i svedočenja, disciplinski sudija Patrik Granžan naknadno će donijeti odluku o žalbi na novčanu kaznu od 50.000 evra, ali i već odigranu utakmicu bez publike na kraju prve faze, protiv Laboral Kuče u "Pioniru". Na pitanje da li bi usvajanje žalbe značilo i finansijsku odštetu za meč pred praznim tribinama, u ovom trenutku nema odgovora.

Novčani dio kazne još nije uplaćen, imajući u vidu da je u toku odlučivanje o Zvezdinoj žalbi, tako da nije poznata ni sudbina incijative kluba da se novac uplati porodici ubijenog Ivkovića.