latinica  ћирилица
20/01/2015 |  18:03 | Autor: RTS

Srbija: Lančani sudar, pet teško povrijeđenih

Sedam osoba je povrijeđeno, a pet teže u lančanom sudaru na auto-putu Beograd–Skoplje u Grdeličkoj klisuri, kod Predejana. Obustavljen saobraćaj na tom dijelu puta.

Sedmoro povrijeđenih primljeno je u Urgentni centar u Leskovcu, dok je dio pacijenata transportovan u Niš, javlja dopisnik RTS-a.

Dežurni ljekar u Urgentnom centru Opšte bolnice u Leskovcu Tomislav Grujevski kaže da se za sada ne zna kakve su prirode povrede, jer su pacijenti poslati na snimanja.

- Teška saobraćajna nesreća dogodila se oko 15 sati u blizini Motela 'Predajane', a ekipe su još na terenu, rečeno je Tanjugu u vranjskoj saobraćajnoj policiji.

Prema navodima očevidaca, lančani sudar se dogodio kada je kamion koji je dolazio iz pravca Leskovca skrenuo na suprotnu stranu kolovoza, udario u kombi, zatim u kamion koji je prevozio trupce, odbio se i produžio dalje.

Automobil "be-em-ve" koji je dolazio iz suprotnog pravca udario je u kamion i podvukao se ispod njega, a na njih je potom naletjelo još jedno vozilo.

"'Be-em-ve' je u potpunosti smrskan", rekao je jedan svjedok udesa i dodao da su u njemu bili zarobljeni jedna žena i dijete kojima su u pomoć pritekli vatrogasci i ljekari hitne pomoći.

Na mesto udesa je došlo pet ekipa hitne pomoći i nekoliko vatrogasnih ekipa.

Saobraćaj je u prekidu za teretna vozila i autobuse, dok se putnička vozila preusmjeravaju na alternativan pravac stari put Predajane - Vladičin Han.

Iz MUP-a apeluju na vozače da poštuju instrukcije i uputstva koja im daju pripadnici saobraćajne policije na licu mjesta.