latinica  ћирилица
20/01/2015 |  19:16 | Autor: RTRS

Gradiška: Isključenja i suspenzije u Opštinskom odboru SDS-a (VIDEO)

Dva člana SDS-a, bivši direktor gradiškog Doma zdravlja Tihomir Mihajlović i načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Radomir Pjanić isključeni su iz članstva dok je poslanik SDS-a u NS Slavko Dunjić suspendovan.

Iz Opštinskog odbora tvrde da su se ogriješili o Statut stranke i da je ova trojka djelovala na destabilizaciji većine u lokalnom parlamentu. Suspendovani Dunjić smatra da su sada stvari mnogo jasnije. 

 Priprema se teren za unutarstranačke izbore. Tako sinoćnu odluku Opštinskog odbora SDS-a tumači suspendovani član ove stranke Slavko Dunjić. Uvjeren je da se u SDSu plaše da Dunjić neće podržati aktuelnog predsjednika ove političke partije Mladena Bosića.

- Sad sam potpuno siguran da je meni kazna određena da bi mene spriječili da učestvujem u unutarstranačkim izborima, rekao je Dunjić.

Isključenja i suspenzija tvrde u Opštinskom odboru SDS-a direktno su u vezi sa namjerom Dunjića, Mihajlovića i Pjanića da bude formirana nova skupštinska većina sa SNSD-om u lokalnom parlamentu. Unutarstranački izbori kažu nisu razlog.

- Svako ima pravo da se kandiduje i da bude biran, dodaje Đorđe Krčmar, predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Gradiška.

To nije tačno,smatraju isključeni članovi. Cilj je bio da se Dunjić onemogući da učestvuje u unutarstranačkim izborima, a plan jasan- smijeniti Mihajlovića sa mjesta direktora Doma zdravlja na šta će reagovati Dunjić, ali i određeni broj odbornika SDS-a u lokalnom parlamentu. A onda staviti etiketu da rade protiv stranke, čak i ako popiju kafu s kolegom iz lokalne opozicije.

- Moj jedini grijeh je što sam se pre nekoliko dana sreo u jednom kafiću sa predsjednikom jedne opozicione partije i kako oni kažu razgovarao sat i po vremena, ističe Tihomir Mihajlović, bivši direktor Doma zdravlja Gradiška.

- Ako trebaju sjesti onda trebaju legalni organi stranke da sjednu, koji budu predstavljeni i da razgovaraju sa SNSD-om, dodaje Krčmar.

Odluku SDS-a o isključenju i suspenziji donijela je većina članova Opštinskog odbora.

Ipak,zanimljivo će, čini se, biti naredno zasjedanje lokalne skupštine, gdje određeni broj odbornika podržava Dunjića, Mihajlovića i Pjanića.