latinica  ћирилица
01/02/2015 |  14:24 | Autor: SRNA

Viši predjeli Bosilegrada odsječeni od svijeta

Mještani planinskih predjela opštine Bosilegrad ponovo su odsječeni od svijeta, nakon novih snježnih padavina koje su tokom prethodne noći zahvatile ovu varošicu na jugu Srbije.
Snježno nevrijeme - Foto: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA
Snježno nevrijemeFoto: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA

Opštinske vlasti saopštile su da je snijeg, čija visina na nekim mjestima dostiže i 70 centimetara, blokirala ionako teško prohodne puteve u brdsko-planinskim predjelima.

Nastavnik u osnovnoj školi u Bosilegradu Mitko Milanov rekao je agenciji Srna da je vlažan snijeg ponovo izazvao probleme u snabdijevanju električnom energijom, ne radi fiksna ni mobilna telefonija, blokirani su putevi, a mnogi mještani su bez vode.

"Neki viši delovi su bez struje već nedelju dana, odnosno od prethodnih snežnih padavina, a nove padavine donele su nove nevolje", dodao je Milanov.

Tokom prethodnog nevremena na području opštine Bosilegrad oštećeno je oko 1.200 kilometara seoskih puteva, a pokrenula su se i mnoga klizišta.

Na području Pčinjskog okruga problema je bilo i na području Vranjske Banje, gdje su bujične vode na pojedinim mjestima poplavile prugu između Vranja i Vranjske Banje, pa je četiri sata bio u prekidu željeznički saobraćaj.

U opštini Bosilegrad na području Pčinjskog okruga, prema posljednjem popisu, na 570 kilometara kvadratnih u 36 naseljenih mjesta živi oko 8.000 stanovnika.