latinica  ћирилица
20/02/2015 |  11:40 | Autor: FENA

Tuzlanski kanton dobio novu vladu

Na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona potvrđena je nova kantonalna vlada.

Vladu Tuzlanskog kantona će činiti: Srđan Mićanović, ministar industrije, rudarstva i energetike, Hasan Ferhatović, ministar prostornog uređenja, Fahrudin Skopljak, te Јakub Suljkanović, ministar finansija, i Abdulah Zukić, ministar poljoprivrede (SDA), Alen Gadžo, ministar unutrašnjih poslova, Mirela Đaković, ministar razvoja i preduzetništva, Јovan Stojanović, ministar pravosuđa, te Admir Huskanović, ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, kao i Mirsad Begović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta (DF), te Elvis Bektić, ministar zdravstva (BPS) i Edin Ajanović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (NSRzB).

"Prvo što želim reći jeste da mandat prihvatam kao jednu vrstu patriotske obaveze. Danas naš pogled mora biti upućen prvenstveno prema budućnosti i odgovorima na izazove koji nas očekuju. Tuzlanski kanton nije zaslužio da bude sinonim sivila. Ovo je kanton koji svim građanima nudi prirodne resurse, kanton koji uz rad, trad i zalaganje svih nas može obezbijediti svima nama pristojan život", kazao je Bego Gutić, premijer Tuzlanskog kantona, u svom ekspozeu.

Obraćajući se imenovanim ministrima, Gutić je kazao da služiti državi Bosni i Hercegovini, Tuzlanskom kantonu i njegovim građanima na tako visokom položaju jeste privilegija koju mali broj ljudi u životu dobije.

"Uz privilegiju dolazi i odgovornost. Sigurno ste shvatili da se od vas očekuje i koliko će to biti teško. Svi vi ćete biti pod ogromnim pritiskom. Nećemo uspjeti u ovoj misiji ako svako od nas bude radio sam", poručio je novi premijer.

Novi sastav izvršne vlasti potvrđen je sa 24 glasa u Skupštini TK, dok je 5 poslanika bilo protiv, a 6 suzdržanih.