latinica  ћирилица
13/03/2015 |  15:44 ⇒ 17/03/2017 | 09:05 | Autor: RTRS

13. maja Đurđevdanski festival dječje pjesme u Banjaluci

Maj je već po tradiciji rezervisan za talentovane, raspjevane klince iz zemlje, regiona i svijeta i Radio- televizija Republike Srpske ih podržava punih 21 godinu!
Đurđevdanski festival Banjaluka 2015 - Foto: RTRS
Đurđevdanski festival Banjaluka 2015Foto: RTRS

Zato zabilježite u vašim kalendarima 13. maj 2015. U Sportskoj dvorani Borik u Banjaluci baš ti talentovani klinci pjevaju za vas!

Do juče smo se rugali Princezama i tijarama, američkom serijalu o djevojčicama čije mame liječe komplekse tako što svoju djecu pretvaraju u lutkice s gomilom šminke, a danas, sve češće, pratimo serijale u kojima naša djeca, praćena timovima "koučeva", kao programirana vježbaju da budu "zvijezde".

Đurđevdanski festival dječje pjesme nastao je iz želje da podrži djetinjstvo i radost koju ono nosi i zbog toga smo odlučili da ovogodišnji festival posvetimo upravo tome: pravu djeteta da bude dijete.

Naš ovogodišnji voditelj je djevojčica koja voli da pjeva i želi da nastupa na festivalu i njen tata u ulozi "kouča" koji pokušava da je "izdresira" da se ponaša kao zvijezda. Međutim, stvari neće ići baš glatko. Dijete ne bi bilo dijete da se ne pobuni protiv tiranije te vrste i ne uspije da objasni svojoj porodici da je estrada mnogo manje važna od radosti i ljubavi. A i tata ne bi bio (pravi) tata, kad ne bi mogao da shvati da je djetinjstvo svetinja...

Đurđevdanski festival

Đurđevdanski festival dječje pjesme je međunarodna muzička manifestacija koja se održava od 1994. godine. Za 21 godinu postojanja za festival je napisano preko 350 novih dječijih pjesama. Programski ciljevi Festivala su:

- afirmacija muzičkog stvaralaštva za djecu

- očuvanje dječije muzike od komercijalizacije i šunda

- međunarodna afirmacija autora i izvođača

- prezentacija grada domaćina i Republike Srpske u svijetu

- proizvodnja i predstavljanjemuzičkih audio i video izdanja i drugih publikacija koje doprinose ostvarivanju ciljeva Festivala

Organizator Festivala je Radio - televizija Republike Srpske.

Pokrovitelj Festivala je AS Grada Banja Luka.

Medijski pokrovitelji Festivala su: BEL Kanal, ELTA TV, RTV Istočno Sarajevo, Metromedia, Glas Srpske, Nezavisne novine, Pres RS, Kontakt radio, Radio Trebinje i portal: banjaluka.com.