latinica  ћирилица
31/03/2015 |  12:17 | Autor: RTRS

Rajfajzen najbolja banka u BiH, prema ocjenama "Global Fajnens" magazina

Rajfajzen banka je, već jedanaesti put, proglašena najboljom bankom u BiH

Kako je saopšteno, ovu titulu dodijelio joj je renomirani poslovni magazin "Global Fajnens" u svom izboru najbolje banke na tržištima u razvoju u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Kriterijumi za dodjelu nagrade uključivali su rast aktive, profitabilnost, strateške odnose, usluge za klijente, konkurentne cijene, i inovativne proizvode.

Iz banke je saopšteno da je ta nagrada snažan motivacioni faktor za unapređenje njihovog poslovanja u budućnosti, kao i da je nagrada potvrda ispravnosti njihovog poslovnog modela u čijem je fokusu klijent i njegove potrebe.

"Iako je iza nas ekonomski veoma izazovna godina, pogotovo uzimajući u obzir poplave koje su zadesile BiH i region, Rajfajzen banka zadržala je svoju poslovnu stabilnost i tržišnu poziciju. Takođe, u 2014. godini prvi smo na ovom tržištu ponudili uslugu faktoringa za pravna lica, uveli POS uređaje za prihvat kartica putem kojih je moguće vršiti beskontaktno plaćanje, kao i beskontaktne kartice koje omogućavaju brže i sigurnije plaćanje," izjavio je Karlhajnc Dobnig, direktor Rajfajzen banke BiH. Istakao je i da ta banka uvijek nastoji da slijedi tržišne trendove, unapređuje svoju ponudu, da bude drugačija i inovativna.

Magazin "Global Fajnens" preko 20 godina bira banke s najboljim rezultatima na tržištima u razvoju, a njihov izvještaj obuhvata najbolje banke u Centralnoj i Istočnoj Evropi, Latinskoj Americi, Azijsko – pacifičkom regionu, na Srednjem Istoku, i u Africi.