latinica  ћирилица
12/04/2015 |  09:45 | Autor: B92

Streljaštvo: I Grgić ispunio normu za OI u Riju

Srpski reprezentativac u streljaštvu Dimitrije Grgić ispunio je normu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine na takmičenju Svjetskog kupa u Čangvonu.

On je zauzeo četvrto mjesto u disciplini vazdušni pištolj na deset metara sa 159,2 krugova i to mu je bilo dovoljno da izbori mjesto u olimpijskom timu Srbije.

Trijumf u toj disciplini ostvario je domaći strijelac Јongoh Јin, koji je upisao 206 krugova i tako postavio novi svjetski rekord u finalu.

Grgić je imao normu i za prethodne Olimpijske igre, ali nije putovao u London zbog ograničenja na po dva takmičara u jednoj disciplini. Streljački savez Srbije se tada odlučio za Andriju Zlatića, koji se okitio olimpijskom bronzom, i Damira Mikeca, a umjesto Grgića je u prestonicu Velike Britanije putovala Јasna Šekarić.

Grgić je četvrti reprezentativac Srbije u streljaštvu koji je izborio normu za Rio, a pre njega su to učinile Andrea Arsović, Јasna Šekarić i Ivana Maksimović. Svoje mjesto na Olimpijskim igrama još su obezbijedili plivači Velimir Stjepanović i Čaba Silađi.