latinica  ћирилица
12/04/2015 |  15:37 | Autor: RTRS

Јunajted nudi Van Persiju pet miliona funti za raskid ugovora

Mančester junajted spreman je da holandskom napadaču Robinu van Persiju ponudi pet miliona funti kako bi raskinuli ugovor u junu, prenosi današnji Dejli mejl.

Holanđaninu ugovor sa "crvenim đavolima" ističe naredne godine (još 14 mjeseci preostalo), ali klub želi da ranije završi saradnju jer 31-godišnji golgeter ima visoka nedjeljna primanja koja iznose oko 250.000 funti. Ukoliko se to ostvari Van Persi neće imati problem da pronađe novi tim, pošto su za njega interesovanje već sada pokazali Јuventus, Inter, Lacio i Fenerbahče.

Logično, reprezentativac Holandije moraće da pristane na daleko manja primanja ako se odluči za Italiju, ali na ruku mu ide činjenica što će novu sredinu birati kao slobodan agent, što će mu omogućiti mnogo bolju pregovaračku poziciju na startu. Sve to, naravno, pod preduslovom da se obistine ove najave, prenosi portal mozzartsport.com.

Van Persi je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 26 utakmica i postigao 10 golova. On je 2012. godine prešao iz Arsenala u Јunajted za 27.000.000 funti, a igrao je još za Fejnord.

Za nacionalni tim svoje zemlje nastupio je 96 puta i dao 49 golova.