latinica  ћирилица
12/04/2015 |  19:11 | Autor: RTRS

Јunajted uvjerljiv u derbiju Mančestera

Fudbaleri Јunajteda slavili su u 145. derbiju grada Mančestera protiv Sitija rezultatom 4:2, u okviru 32. kola Premijer lige.

Poveli su "Građani" golom Aguera u u osmom minutu utakmice, da bi svega šest minuta kasnije "Crvenim đavolima" izjednačenje donio Ešli Јang.

Tim Luja Van Gala je na odmor otišao sa prednošću, za šta se pobrnuio Feleini golom u 27. minutu. Novu radost navijačima na "Old Trafordu" donio je u Mata 67, da bi pitanje pobjednika riješio Smoling u 73. minutu susreta. Konačnih 4:2 postavio je svojim drugim golom Serhio Aguero u 89. minutu utakmice.

Јunajted se ovom pobjedom učvrstio na trećem mejstu na tabeli, koje vodi direktno u Ligu šampiona, sa 65 bodova, jednim manje od Arsenala koji je juče ostvario pobjedu minimalnim rezultatom na gostovanju kod Barnlija. S druge strane, tim Manuela Pelegrinija ostao je na četvrtoj poziciji sa 61 bodom.

U ranije odigranom susretu, lider Premijer lige Čelsi slavio je na gostovanju kod Kvins Park Rendžersa golom Fabregasa u 88. minutu utakmice.