latinica  ћирилица
14/04/2015 |  16:09 | Autor: SRNA

Papa Franjo na stadionu "Koševo" služi svetu misu i propovjed

Papa Franjo će 6. juna na stadionu "Koševo" u Sarajevu služiti Svetu misu i održati propovijed – predviđeno je programom njegove predstojeće posjete BiH.

Misa će biti služena u 11.00 časova.

Papa Franjo bi iz Rima avionom trebalo da pođe u 7.30 časova, a službeni doček na Međunarodnom aerodromu Sarajevo predviđen je za 9.00 časova, navodi se u programu posjete koji je danas predstavljen na konferenciji za novinare u prostorijama Svešteničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu.

Ceremonija dobrodošlice na trgu ispred Predsjedništva BiH biće priređena u 9.30 časova, a u 10.10 časova će se papa Franjo obratiti predstavnicima vlastima u BiH.

U 17.30 časova papa će prisustvovati i govoriti na ekumenskom i međureligijskom susretu u Franjevačkom međunarodnom centru, a u 18.30 časova će se obratiti mladima u Nadbiskupijskom centru za mlade "Јovan Pavle Drugi".

U 20.00 časova papa će avionom otputovati za Rim.

Na konferenciji je saopšteno da je otvorena i službena veb stranica za posjetu pape Franje kojoj se može pristupiti na adresi www.papa.ba.

Stranica donosi informacije o predstojećoj papinoj posjeti, o akreditovanju novinara, prijavljivanju za učešće na pojedinim tačkama iz programa, kao i o Katoličkoj crkvi u BiH i mnoge druge.

Sadržaj je dostupan na hrvatskom, engleskom, njemačkom i italijanskom jeziku.