latinica  ћирилица
14/04/2015 |  18:05 | Autor: RTRS

Јavna saslušanja zbog negativnih revizorskih izvještaja (VIDEO)

Odbor za reviziju Narodne skupštine Republike Srpske organizovao je danas javno saslušanje povodom tri revizorska izvještaja s izraženim negativnim mišljenjem glavnog revizora Republike Srpske.
Narodna skupština Republike Srpske - Foto: RTRS
Narodna skupština Republike SrpskeFoto: RTRS

Riječ je o izvještajima o reviziji javnog preduzeća Putevi Republike Srpske, Kliničkog centra Banjaluka i Bolnice Istočno Sarajevo. Svi izvještaji se odnose na poslovanje u 2013. godini.

Najviše je bilo riječi o izvještaju za preduzeće Putevi Republike Srpske gdje je glavna služba za reviziju javnog sektora utvrdila niz nepravilnosti u radu tokom 2013.godine, rekao je nakon saslušanja predsjednik Odbora za reviziju Narodne Skupštine Slaviša Marković.

Klinički centar Banjaluka i Bolnica u Istočnom Sarajevu takođe su dobili negativan revizorski izvještaj zbog dugova i nepridržavanja zakonskih akata. Pomoćnik generalnog direktora za nemedicinske poslove u Univerzitetskoj bolnici Kliničkog centra Banjaluka, Miodrag Ilić, kaže da je negativan izvještaj u potpunosti prihvaćen i da je veći dio preporuka sproveden.

Sadašnja rukovodstva preduzeća koja su dobila negativan revizorski izvještaj uvjeravaju da će ispuniti sve preporuke a glavni revizor Republike Srpske Duško Šnjegota kaže da će sve biti dodatno provjereno.

U skladu sa procedurom, sva tri slučaja koja su dobila negativan revizorski izvještaj za 2013. godinu, biće proslijeđena javnom tužiocu na razmatranje.