latinica  ћирилица
27/04/2015 |  11:42 | Autor: SRNA

"Patkovača" spremna za izletnike

Derventsko izletište "Patkovača" od 1. maja biće stavljeno na raspolaganje izletnicima, a u toku je završno čišćenje i uređenje, potvrdio je direktor Turističke organizacije Derventa Damir Kljajić
Derventsko izletište Patkovača - Foto: SRNA
Derventsko izletište PatkovačaFoto: SRNA

"Izletište se čisti od smeća koje se nakupilo tokom zimskih mjeseci, krči se i od korova i nepotrebnog rastinja, kosi trava, uređuju bungalovi. Biće posječene suve i polomljene grane na stablima bagrema i vrba, kako tokom ljeta ne bi ugrozili boravak gostiju", rekao je Kljajić.

On je dodao da se na izletištu nalaze tri bungalova u kojima su smještena po dva ležaja, boravak u njima je kamperskog karaktera, košta 20 KM dan, a zainteresovani za njih mogu se javiti u Turističku organizaciju.

Saša Bogdan iz Turističke organizacije opštine Derventa rekao je da je izletište često na meti nesavjesnih građana koji uništavaju njegovo zelenilo i zatrpavaju ga smećem.

Često su na meti i bunglovi u koje nesavjesni građani provaljuju. "Molimo omladinu da prilikom boravka na izletištu `Patkovača` smeće odlažu na predviđena mjesta i da se pridržavaju pravila boravka u prirodi", apeluje Bogdan.

U Turističkoj organizaciji kažu da prilikom roštiljanja nije potrebno sjeći stabla i uništavati zelenilo, jer ima nasječenih drva koja se nalaze na izletištu i mogu se koristiti za tu svrhu.