latinica  ћирилица
27/04/2015 |  15:29 | Autor: SRNA

Srbija: Hapšenja zbog krijumčarenja više od 200 migranata

Pripadnici MUP-a Srbije, u saradnji sa Bezbjednosno-informativnom agencijom, uhapsili su 15 lica zbog sumnje da su, kao organizovana kriminalna grupa, za više od 200 migranata iz Sirije, Iraka i Pakistana omogućavali nedozvoljeni prelazak granice Bugarske i Srbije, kao i nedozvoljeni tranzit kroz Srbiju, radi ilegalnog odlaska u zemlje EU.

Osumnjičeni su prilikom vršenja kriminalnih djela ostvarivali novčanu korist do 1.000 evra po osobi.

Zbog osnova sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili krivično djelo nedozvoljen prelazak granice i krijumčarenje ljudi, uhapšena su lica čiji su inicijali Ј.T. /32/, D.M. /26/, I.V. /40/, Lj.B. /24/, D.M. /37/, N.P. /27/, D.P. /25/, A.S. /41/, I.R. /45/, I.K. /34/, G.A. /41/, G.S. /34/, Z.S. /55/, A.M. /43/, N.A. /21/, saopštio je danas MUP.

Sumnja se da Ј.T. na teritoriji Bosilegrada, Vranja, Vladičinog Hana i Doljevca, oformio organizovanu kriminalnu grupu, čiji su članovi od početka 2015. godine do kraja marta za više od 200 migranata iz Sirije, Iraka i Pakistana, omogućavali nedozvoljeni prelazak granice Bugarske i Srbije, kao i nedozvoljeni tranzit kroz Srbiju, radi daljeg ilegalnog odlaska u zemlje EU.

Hapšenja su izvršena po nalogu Tužilaštva za organizovan kriminal, u okviru aktivnosti na suzbijanju krijumčarenja ljudi, nakon višemjesečne istrage.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti predati u dalju nadležnost Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

Pripadnici MUP-a Srbije nastavljaju rad na ovom slučaju.