latinica  ћирилица
27/04/2015 |  19:37 | Autor: RTRS

Zvornik: Teroristički napad - islamski terorista ubio policajca (VIDEO)

U zvorničku policijsku stanicu večeras je oko 19 časova i 10 minuta, za vrijeme primopredaje smjene, upao naoružani pripadnik vehabijskog pokreta sa dvije automatske puške i pritom pucao u policajce. Naoružani napadač je uzvikivao "Alahu ekber!"

Ubijen je policajac Dragan Đurić, a ranjeni su Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač rekao je da je riječ o najgorem terorističkom aktu. Ministar kaže da je pripravnost policije podignuta na najviši nivo.

- Nećemo dozvoliti da teroristi vladaju, bezbjednost je podignuta na najviši nivo. Govorili smo da je borba protiv terorizma potrebna, moramo zaštititi naše policajce, građane i ustanove, jer ovo može biti početak mnogo gorih dešavanja u Republici Srpskoj. Preduzećemo sve moguće mjere da zaštitimo građane. Građani se takođe trebaju uključiti i dostaviti sve eventualne informacije o teroristima. Imaćemo odgovore na ovakve stvari, nećemo oprostiti niti zaboraviti, to svi moraju znati, izjavio je Lukač u telefonskom razgovoru za RTRS.

Policija je uspjela da savlada napadača i pri tome ga ubila.  Napadač na policijsku stanicu je Nerdin Ibrić, potvrdio je večeras Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Srpske.

Dvojica policajaca koji su ranjeni u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, medicinski su zbrinuti u zvorničkoj Opštoj bolnici. Ranjeni policajci nalaze se u stabilnom stanju i izvan su životne opasnosti. 

Nezvanično, pripadnik vehabijskog pokreta dovezao se vozilom do Stanice javne bezbjednosti u Zvorniku, a kada mu je rečeno da tu ne može da se parkira, počeo je da puca. Veliki broj građana nalazi se ispred Opšte bolnice Zvornik, interesujući se za zdravstveno stanje ranjenih policajaca. I ispred zgrade Stanice javne bezbjednosti Zvornik nalazi se veliki broj građana.