latinica  ћирилица
28/04/2015 |  08:02 | Autor: RTRS

Vlada RS pozvala na mir i toleranciju (VIDEO)

Nakon sinoć održane vanredne sjednice Vlade RS premijerka Srpske Željka Cvijanović osudila je teroristički napad u Zvorniku
Počela vanredna sjednica Vlade Republike Srpske - Foto: SRNA
Počela vanredna sjednica Vlade Republike SrpskeFoto: SRNA

Istovremeno, pozvala je građane BiH na mir i toleranciju, te uzdržavanje od jezika mržnje, posebno na društvenim mrežama.

Sjednici su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i direktor policije Gojko Vasić.

Predsjednik Dodik rekao je da je teroristički napad u Zvorniku pucanj u Srpsku, koja ima pravo da se brani, što će i činiti.

"Ovo je atak na institucije Republike Srpske, jer je ubijen policajac koji je nosio uniformu i oznake Srpske. Pucano je u Republiku Srpsku i mi imamo pravo da se branimo i branićemo se", poručio je Dodik. Izazio je žaljene za izgubljenim životom policajca koji je stradao nedužan, jer je obavljao svoju dužnost.

Predsjednik parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da su teroristički događaji u Bugojnu i Sarajevu bila dovoljna opomena bezbjednosnim strukturama da na vrijeme reaguju da ne bi došlo do ovakvog incidenta u Zvorniku. Naglasio je da je riječ o aktu za svaku osudu i da ima povjerenje u policiju Srpske, ali ne i u bezbjednosne strukture BiH.