latinica  ћирилица
28/04/2015 |  10:00 | Autor: TANЈUG

Musicology festival od 23. do 26. jula na Kalemegdanu

Gregori Porter, prošlogodišnji dobitnik Gremi nagrade za nabolji vokalni džez album i Liv Varfild zajedno sa New Power Generation Horns nastupiće na ovogodišnjem Musicology festivalu, najavili su organizatori.
"Musicology" festival (arhiva) - Foto: RTS
"Musicology" festival (arhiva)Foto: RTS

 Musicology  festival, koji je prethodne godine debitovao na Kalemegdanskoj tvrđavi, održaće se i ovog ljeta, od 23. do 26. jula, a Gregori Porter i Liv Varfild su prvi potvrđeni izvođači.

Liv Varfild i New Power Generation Horns Liv  nastupiće 25. jula na Kalemegdanu.

Izronivši iz zvjezdane prašine, Liv se pojavila na muzičkoj sceni, učvrstivši svoje mjesto kao legenda ovog vremena. Pod uticajem muzičkih junakinja kao što su Nina Simone, Sade, Eta Јames, Tina Tarner i Meri DŽej Blajdž, Liv ipak donosi unikatan zvuk, pun soula, navode organizatori.

Interesantno je to da je legendarni Princ neka vrsta mentora mladoj Liv i da je njenom novom albumu dao i autorski i producenski pečat. Takođe, duvačka sekcija benda Liv Varfild, kao i sama Liv, su stalni članovi Prinsovog benda New Power Generation.

Gregori Porter, američki pjevač, kantautor, glumac i dobitnik Grami nagrade za najbolji vokalni džez album, zatvoriće drugi po redu Musicology  festival 26. jula i prvi put se predstaviti našoj publici.

Sa korjenima u gospelu, Gregori je poznat po tome što upravo posjeduje sposobnost gospel pjevača da publiku uvuče u svoj nasup i povede ih na putovanje. Ipak, svoj žanr opisuje kao hibridni džez, prožet i soulom, popom i gospelom.

Osim unikatnog vokala kojim iznosi najrazličitije emocije, Gregori Porter je postao prepoznatljiv po tome što se uvijek pojavljuje sa kapom, prilagođenom baš za njega, koju naziva svojim “sigurnim ćebencetom“.

Trenutno su u prodaji samo paketi karta za Musicology festival u Novom Bitefartkafe - u, kao i putem podajnih mreža Eventim, DD Tickets, GIGS TIX i Ticket line.