latinica  ћирилица
28/04/2015 |  12:13 | Autor: SRNA

Salkić: Građani da se uzdrže od agresivnog ponašanja

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić oštro je osudio ubistvo i ranjavanje policajaca u Zvorniku, poručivši da teški oružani incidenti nanose štetu svima i da građani treba da se uzdrže od bilo kakvog agresivnog ponašanja i uzimanja pravde u svoje ruke.

Salkić je izrazio očekivanje da će policijske strukture, zajedno sa tužilaštvom i sudom utvrditi stvarne motive i okolnosti koje su dovele do napada u Zvorniku, ocijenivši da su postupci Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u ovom trenutku ohrabrujući i daju umirujući ton.

"Svi zajedno moramo doprinijeti da se ovakve situacije ne ponove u budućnosti te da jačamo mir i stabilnost, jer je to u interesu svih građana. Pozivam sve građane da ne nasjedaju na ratnohuškačke pozive i da sačuvaju izgrađene dobrosusjedske odnose", navodi se u saopštenju iz kabineta potpredsjednika.

Salkić je pozvao vlasti Republike Srpske da svojim djelovanjem podstaknu smirivanje situacije, te da zaštite sve građane, koji su danas u strahu i nevjerici.

"Naša iskustva iz proteklih vremena govore da zločini i agresivna ponašanja nikome nisu donijela dobro. Osuđujem ovaj gnusni zločin i pozivam nadležne organe da istraže sve detalje i otkriju uzroke napada na Policijsku stanicu u Zvorniku", poručio je Salkić.

On je dodao da su Bošnjacima u Republici Srpskoj potrebni mir i stabilnost i da "svaki ovakav postupak otežava i njihov ionako težak položaj", na koji svakodnevno ukazuje.

Prema Salkićevim riječima, oružani napad ne može se poistovjećivati sa stavom i interesima Bošnjaka, odnosno muslimana koji žive u BiH.