latinica  ћирилица
28/04/2015 |  15:46 | Autor: SRNA

Parlamentarci iz BiH na Cetinjskom parlamentarnom forumu

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH učestvuje u radu Cetinjskog parlamentarnog foruma, koji je počeo danas i u čijem radu učestvuju predstavnici odbora za odbranu i bezbjednost zemalja jugoistočne Evrope.
Zgrada Parlamentarne skupštine BiH - Foto: ilustracija
Zgrada Parlamentarne skupštine BiHFoto: ilustracija

Delegaciju BiH čine članovi Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH Sifet Podžić, Borislav Bojić, Mario Karamatić, te parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović.

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH Sifet Podžić naglasio je značaj regionalne saradnje parlamentarnih tijela koja nadziru sektor odbrane i bezbjednosti, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Govoreći o stanju ljudskih prava u sektoru odbrane u BiH, parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović u svom izlaganju osvrnuo se na pozitivne prakse i napore koji se čine na poboljšanju stanja ljudskih prava i temeljnih sloboda pripadnika Oružanih snaga BiH.

S tim u vezi, posebno je naglasio rješavanje pitanja koja se odnose na radno-pravni status pripadnika Oružanih snaga BiH, kao i bolje uslove života i rada u jedinicama.

Organizator Cetinjskog parlamentarnog foruma je Odbor za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore i Misija OEBS-a u Crnoj Gori.