latinica  ћирилица
17/05/2015 |  12:21 | Autor: RTRS

Počinje 18. Teatar fest "Petar Kočić"

Premijerom predstave "Otac i sin" Narodnog pozorišta Republike Srpske, večeras će u Banjaluci biti otvoren 18. međunarodni festival pozorišta Teatar fest "Petar Kočić".
Međunarodni festival pozorišta Teatar fest "Petar Kočić" (arhiva) -
Međunarodni festival pozorišta Teatar fest "Petar Kočić" (arhiva)

Praizvođenje komada "Otac i sin", rađena je prema tekstu "Dečja posla" Nebojše Romčevića, a u režiji Nikole Pejakovića. Pored Petra Božovića u predstvi igraju Ljubiša Savanović, Nikolina Јelisavac, Sandra Ljubojević i Anja Ilić.

Selektor festivala, banjalučki glumac Ljubiša Savanović, rekao je da je za takmičarsku selekciju festivala birao domaće tekstove, te da će publika u ovom dijelu festivala moći da vidi sedam predstava. 

- Svakako da je najvažniji kriterijum bio kvalitet predstava, a jedan od bitnih faktora za izbor bio je i taj da se predstave tehnički mogu izvesti na sceni Narodnog pozorišta RS. Sa zadovoljstvom možemo konstatovati da naš festival živi, da okuplja kvalitetne predstave i na regionalnoj mapi ima prepoznatljivo ime, ističe Savanović.

Ni ove godine, neće izostati bogat prateći program festivala u okviru kojeg će biti održane promocije knjiga, projekcije filmova i okrugli stolovi.

Osamnaesti “Teatar fest Petar Kočić” biće održan pod motom “Crno na bijelo” a kompletan program festival možete pogledati ovdje.