latinica  ћирилица
29/05/2015 |  12:56 | Autor: HRT

Protesti u Zagrebu: Veterani probili policijsku ogradu (VIDEO)

U Zagrebu, situacija oko Markova trga došla je do usijanja. Demonstranti koji su zaustavljeni kod Kamenih vrata probili su policijsku ogradu. Zaustavljeni su ponovno pred ulazom na sam trg, javlja HRT.
Zagreb: Sukob policije i demonstranata - Foto: The Telegraph
Zagreb: Sukob policije i demonstranataFoto: The Telegraph

Njih pedesetak uspjelo se probiti do ulaza u crkvu na Markovu trgu. Policija je počela sa hapšenjima, a pojačava i barikade.

Međutim, demonstranti, ne žele da napuste Crkvu Svetog Marka.

Sastanak ministra branilaca Predraga Matića i demonstranata u crkvi trajao je samo pet minuta. Matić im je ponudio sastanak sa premijerom Zoranom Milanovićem u ponedjeljak, nakon što odu kućama i razmontiraju šator, ali demonstranti nisu pristali.

Demonstranti su pokušali da prijave protest, ali im policija to nije dozvolila jer su zakasnili s prijavom za današnji dan.

U međuvremenu, u Savsku je, iz Slavonskog Broda, stigao autobus sa nezadovoljnim veteranima koji žele da pruže podršku svojim kolegama.

Demobilisani hrvatski borci poručili su prethodno da neće izaći iz Crkve Svetog Marka u Zagrebu jer su im životi ugroženi, te naveli da policija ne dozvoljava da im bude dostavljena hrana i voda.