latinica  ћирилица
29/05/2015 |  14:11 | Autor: Agencije

Dojava o bombi prekinula kongres FIFA

Tokom zasjedanja kongresa FIFA u Cirihu, na kojem se bira novi predsjednik, došlo je do prijetnji bombom, potvrdila je švajcarska policija.
Dojavom o bombi prekinut kongres - Foto: nezavisne novine
Dojavom o bombi prekinut kongresFoto: nezavisne novine

Vlasti su oko 11 časova obaviještene o prijetnji bombom, kaže Marko Kortesi, portparol policije, piše N1.

Lokalni novinari javljaju da su bili prinuđeni da napuste zgradu.

Policija je na licu mjesta. Uskoro se očekuje zvanično saopštenje, a ostaje nejasno da li će se kongres nastaviti.

 

UEFA bojkotuje SP 2018. ako Blater pobijedi?

Predsjednik Fudbalske asocijacije Engleske Greg Dajk najavio je moguć bojkot Mundijala u Rusiji 2018. ako Sep Blater ostane predsjedinik FIFA.

U petak su na programu izbori u FIFA. Pored Blatera, kandidat je jordanski princ Ali bin al-Husein, koji ima podršku UEFA.

"Ako Blater bude reizabran, onda bi bojkot mogao da bude tema. Engleskoj bi tada bila potrebna podrška svih UEFA saveza kako bi to imalo značaj. Ne bi bilo svrhe da se povuče samo Engleska, ili još 2-3 zemlje, a ostali da ostanu", rekao je Dajk.

Dajk je ipak uvjeren da Blater ne može da dobije izbore nakon skandala kada su uhapšeni visoki zvaničnici FIFA, koji su osumnjičeni za korupciju.

Rezultati izbora na 65. kongresu FIFA trebalo bi da budu poznati oko 17 časova. Za izbor je potrebna dvotrećinska većina od 209 glasova u prvom krugu, ili prosta u drugom.

Blater: Kriza zbog Rusije i Katara

Predsjednik FIFA Sep Blater rekao je na 65. kongresu da je korijen krize organizacije u izboru Rusije i Katara za domaćine predstojeća dva Svjetska prvenstva.

Blater, koji se danas bori za peti mandat na čelu FIFA, istakao je u vezi sa korupcijskim skandalom da su za njega odgovorni pojedinci, a ne organizacija.

"Da su druge dvije zemlje izvučene iz koverte, a ne Rusija i Katar, mislim da ovih problema ne bi bilo. Ne možemo da kažemo šta bi se dogodilo da je izbor bio drugačiji", rekao je Blater.